Zbieramy na windę dla Bartka

Samotna mama musi dźwigać po schodach 7-letniego niepełnosprawnego syna. Pomóż jej razem z Fundacją Faktu!

Dla Bartka i jego mamy winda nie jest luksusem, tylko koniecznością. Pani Izabela, samotnie wychowująca dwójkę dzieci, każdego dnia musi dźwigać po schodach 7-letniego niepełnosprawnego syna. Spełnijmy marzenie rodziny i pomóżmy jej uzbierać pieniądze na windę!
Bartek Jankowski z Pawłowic (Wielkopolska) urodził się zdrowy. – Gdy miał pół roku, zachorował na zapalenie oskrzeli, wtedy też dostał pierwszego ataku padaczki. Rozpoczęły się wizyty u specjalistów, liczne badania. Zdiagnozowano u niego zespół wad wrodzonych ośrodkowego układu nerwowego, małogłowie, padaczkę oraz znacznie opóźniony rozwój psychoruchowy – wspomina mama chłopca.
Bartek waży 37 kg. Nie chodzi. Mama kilka razy dziennie znosi go i wnosi na I piętro. Z każdym dniem jest to coraz trudniejsze. Jedyną szansą na pokonanie tej bariery jest budowa windy. Wiele osób już pomogło, zebrano m.in. 37 tys. zł przez portal siepomaga, jedna z hurtowni dała materiały budowlane, inna firma dostarczyła beton. Szyb już powstał, brakuje tylko windy. – Na nią potrzebujemy wciąż 18 tys. zł – mówi pani Izabela.

Aby pomóc Bartkowi zrealizować jego marzenie wpłać dowolną kwotę na konto zbiórki Fundacji Faktu o numerze 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236 - dopisek: dla Bartka,  lub wykonaj  szybki przelew internetowy na stronie: fundacjafaktu.pl/chce-pomoc