Ruszamy z pomocą - razem dla powodzian

Fakt i Fundacja Faktu ruszają z pomocą dla osób poszkodowanych podczas tragicznej powodzi, która dotknęła południe Polski

Żywioł poczynił straszliwe spustoszenia. Dlatego natychmiast uruchamiamy mechanizm pomocy osobom, które straciły dorobek życia, doznały uszczerbku na zdrowiu lub w jakikolwiek sposób zostały dotknięte przez tę tragedię.  Zbieramy pieniądze na zakup niezbędnego sprzętu do ratowania życia i udzielania pierwszej pomocy, środków medycznych, higienicznych, dezynfekujących, czystości, sprzętu technicznego do porządkowania, sprzętu rehabilitacyjnego, leków, zniszczonego wyposażenia domów osób starszych i chorych dzieci. W skutecznym docieraniu do poszkodowanych będą nas wspierać lokalne zastępy Ochotniczej Straży Pożarnej.

Możesz pomóc, robiąc przelew na rachunek zbiórki "Razem dla powodzian" 56 1240 6292 1111 0010 8942 9968  lub szybki przelew ze strony Fundacji Faktu.

Powodzianie poszkodowani przez straszliwy żywioł czekają na Twoją pomoc!

***

Dla osób poszkodowanych uruchamiamy uproszczoną procedurę aplikowania o pomoc bez konieczności składania pełnego, szeroko udokumentowanego wniosku.

Wystarczy wysłać e-mail na adres: biuro@fundacjafaktu.pl z wymienionymi danymi kontaktowymi i krótkim opisem swojej sytuacji.

Można to zrobić ze smartfonu. Pod wiadomością prosimy przekleić formułę prawną o administratorze danych osobowych znajdującą się pod informacją*.

W miejscach, gdzie pomoc ma dotrzeć będziemy działać za pośrednictwem lokalnych zastępów Ochotniczej Straży Pożarnej.

*Informacja o administratorze danych:

Administratorem danych osobowych (i) zgłaszającego wniosek reprezentanta OSP lub GOPS/ MOPS oraz podanych we wniosku i załącznikach danych osobowych (ii) zgłaszanych osób /dziecka/ dzieci jest Fundacja Faktu „Serce dla Dzieci” z siedzibą w Warszawie, ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa, wpisana do rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz publicznych zakładów opieki zdrowotnych, Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy – KRS, pod numerem KRS 0000353781, REGON 142396491, NIP 5213567294 reprezentowana przez Zarząd Fundacji.

Fundacja przetwarza dane osobowe zgłaszanych osób/ dziecka/dzieci podane we wniosku o pomoc i załącznikach (w tym dane dotyczące zdrowia, sytuacji materialnej, statusu uchodźcy) jako niezbędne do ochrony żywotnych interesów osób zgłaszanych/dziecka/dzieci (art.9.2c.RODO), zgłoszonych Fundacji przez reprezentanta OSP lub GOSP/MOPS. Fundacja przetwarza ww. dane w celu dokonania oceny możliwości udzielenia wsparcia, zgodnie z celami statutowymi Fundacji oraz do ewentualnej realizacji wsparcia.  Fundacja przetwarza dane samego zgłaszającego wniosek na podstawie zgody wyrażonej wysłaniem wniosku, do kontaktu. Podanie danych jest dobrowolne. Szczegółowe informacje o przetwarzaniu, prawach podmiotów danych, czasie przetwarzania, odbiorcach danych znajdują się na stronie Fundacji https://fundacjafaktu.pl/ E-mail kontaktowy: biuro@fundacjafaktu.pl

Pomoc dla powodzian

Fundacja Faktu. Szybka ścieżka pomocy dla powodzian

Aby zwrócić się o pomoc z Fundacji Faktu wystarczy wysłać e-mail pod adres biuro@fundacjafaktu.pl.

Zbiórka Fundacji Faktu

Marzę, żeby dziewczynki zaczęły chodzić

Samotna mama 6-letnich bliźniaczek dotkniętych rzadką wadą genetyczną codziennie walczy o ich sprawność i lepsze jutro. Potrzebuje naszej pomocy.

Zbiórka Fundacji Faktu

Rodzina w trudnej sytuacji. Niezbędna rehabilitacja to dla nich marzenie.

Synowie i córki Joanny Sapety z Mazańcowić na Śląsku wymagają opieki neurologicznej, logopedycznej, rehabilitacyjnej i diabetologicznej. Jednak rodzina mierzy się z bardzo trudną sytuacją życiową. Pomóżmy im razem z Fundacją Faktu.

Zbiórka Fundacji Faktu

Na tę rodzinę spadła lawina nieszczęść

Każdy dzień jest wielkim zmaganiem dla Eweliny Gondko i jej rodziny. Aby mogła wyjechać na turnus rehabilitacyjny potrzeba 6 tys. zł. Dla niektórych to mało, ale dla tej rodziny to majątek.

1,5 proc.

1,5 proc. podatku dla Fundacji Faktu. Ratuj z nami chore dzieci. KRS 0000353781

Wpływy z 1,5 proc. dla Fundacji Faktu to konkretna pomoc dla wielu chorych dzieci i ich rodziców, którzy codziennie proszą nas o wsparcie. Nawet niewielkie wpłaty przekładają się na godziny zbawiennej rehabilitacji, sprzęt rehabilitacyjny czy terapię logopedyczną.

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Marlenka cierpi na nieznaną chorobę. Jej mama też toczy walkę o życie.

W życiu rodziny z Mokrej na Podkarpaciu każdy dzień to zmagania z chorobą małej Marlenki. Dziewczynka od urodzenia cierpi na poważną niepełnosprawność, a rodzice szukają desperacko odpowiedzi na pytanie — jaka choroba ją tak bardzo dotyka?