Wyrusz razem z Kulczyk Foundation na #MisjaFerie

Akcja, która pomoże dzieciom i rodzicom kreatywnie spędzić te najdłuższe i najtrudniejsze ferie zimowe.

Dla dzieci i rodziców, którzy zastanawiają się, jak przetrwać wyjątkowo długą, zimową przerwę w nauce, Kulczyk Foundation organizuje akcję #MisjaFerie. To propozycja, która pozwoli spędzić ten trudny, pełen ograniczeń czas w sposób aktywny i twórczy. Uczestnicząc w niej zarówno dzieci, jak i ich rodzice będą mogli dowiedzieć się wiele o sobie nawzajem i trochę „oswoić” pandemiczną codzienność. A wszystko w formie zabawy lub interesującej lektury. Aż do 17 stycznia codziennie o 9 rano na stronie Kulczyk Foundation i jej profilach znajdzie się hasło na kolejny dzień oraz inspiracje do rozwijających aktywności dla całej rodziny. Wśród dotychczas opublikowanych zagadnień znalazły się m.in. Pozwólcie sobie na okazywanie emocji, czy Pozwólcie sobie na… ciekawość. O 20 wieczorem warto zajrzeć tam aby znaleźć świeżo publikowane artykuły na tematy rodzicielskie.

Więcej informacji na stronie  Kulczyk Foundation.

akcja społeczna

Kolędy Fundacji Faktu czynią cuda!

Kup płytę, ciesz się kolędmi w wykonaniu Golec uOrkiestry, Krzysztofa Krawczyka oraz innych wspaniałych artystów i nieś pomoc podopiecznym Fundacji Faktu.

zbiórka

Szczęście Maksia to rodzina i rehabilitacja

Kochamy go nad życie, ale nawet największa miłość nie zastąpi mu profesjonalnej pomocy rehabilitanta. Bez niej będzie cierpiał i przestanie się rozwijać - mówią państwo Witos z Milówki, rodzice 6-letniego Maksa.

Podarujmy Karolince szansę na sprawność

- Serce mi się ściska, bo chciałabym dać mojej córeczce zabawkę na Gwiazdkę, ale ona jej nawet nie utrzyma w rączce. Dlatego prosimy Mikołaja o rehabilitację, leki lub niezbędny sprzęt - mówi pani Ewa Gotowicka (45 l.), mama 5-letniej Karolinki Krawczyk. Świąteczna akcja Fundacji Faktu.

Każdy krok Wiktorii kosztuje. Pomóż jej chodzić

Dla zdrowej osoby chodzenie jest jak oddychanie. O tym ile wysiłku w naukę chodzenia wkłada Wiktoria wiedzą tylko jej rehabilitanci i rodzice. Czy kiedyś sama stanie na nogi?

zbiórka

Michałek musi ćwiczyć, inaczej umrze w cierpieniach

Pani Albina Baziak z Witkowa na Dolnym Śląsku od 13 lat wychowuje prawnuczka cierpiącego na ciężką postać porażenia mózgowego. Michaś nie mówi, ledwo widzi, jest dzieckiem leżącym, nie utrzyma nawet głowy. Jedynym ratunkiem przed bólem jest dla niego rehabilitacja.

zbiórka

Aby mózg Igorka zaczął się rozwijać potrzeba codziennych ćwiczeń

- Nie mam znikąd pomocy, a tak bardzo chciałabym dać synkowi szansę na lepsze życie – mówi samotna mama 9-letniego Igora, która 25 lat temu przyjechała z Kazachstanu.