Wyjątkowa kolęda od Eneja na płytę Fundacji Faktu

Zespół Enej, który wylansował takie przeboje jak „Kamień z napisem LOVE”, czy „Tak smakuje życie” na tegoroczne święta nagrał specjalną kolędę dla Fundacji Faktu.

W olsztyńskim studiu powstała specjalna wersja kolędy „Gdy się Chrystus rodzi”. Gościem Eneja przy tej wyjątkowej okazji była 7-letnia Ola Tuczyńska razem z rodziną. Dziewczynka chora na dziecięce porażenie mózgowe jest podopieczną Fundacji Faktu.

Nagrana tego dnia kolęda właśnie ukazała się na wyjątkowej, jubileuszowej płycie „Najpiękniejsze polskie kolędy”, która do Wigilii będzie do kupienia tylko w sieci sklepów Biedronka. Dochód z płyty będzie przeznaczony na program pomocy chorym i niepełnosprawnym dzieciom „Codziennie bądźmy razem”, który już od pięciu lat wspólnie realizują Biedronka i Fundacja Faktu.

Na płycie jak co roku znalazły się utwory podarowane przez artystów zaprzyjaźnionych z Fundacją Faktu. Zaśpiewali prawdziwi mistrzowie świątecznego nastroju - Golec uOrkiestra, Krzysztof Krawczyk, Pectus, Śląsk i Beata Bednarz.

Wyjątkowe wersje kolęd wykonują grupa Perfect, Magda Steczkowska, Urszula i Piotr Kupicha. Po raz pierwszy jednak na płycie znalazła się kolęda zarejestrowana specjalnie na tę okazję – „Gdy się Chrystus rodzi” wyśpiewany w niepowtarzalnym stylu grupy Enej.

Wyjątkową kolędę będzie można usłyszeć też na żywo – Enej rusza w trasę po Polsce już w styczniu. Jubileuszowe, piąte wydanie płyty „Najpiękniejsze polskie kolędy” jest do kupienia do 24 grudnia 2017 roku tylko w sieci sklepów Biedronka w cenie 9,99 zł.