Wasze serca dają siłę Fundacji Faktu

Dziennik Fakt kończy 15 lat. Z okazji tego jubileuszu przypominamy po co powstała Fundacja Faktu "Serce dla Dzieci". Razem udało nam się dokonać wielkich rzeczy

Fakt niósł pomoc bezbronnym i pokrzywdzonym od początku swojego istnienia. W 2010 roku zapadła decyzja, aby zacząć pomagać profesjonalnie. Powstała Fundacja Faktu „Serce dla Dzieci”, która troszczy się o los dzieci dotkniętych chorobami i niepełnosprawnością.
W Fundacji Faktu nie ma dnia bez telefonu czy listu z łamiącą serce opowieścią. Ilu naszych podopiecznych, tyle życiowych dramatów. Nieuleczalna choroba to okrutny wyrok.
Dzięki hojności naszych Darczyńców, wśród których najważniejsze miejsce zajmują Czytelnicy Faktu, w ciągu 8 lat zebraliśmy blisko 5 mln złotych. Te środki pomogły nam zmienić los ponad 1500 cierpiących maluchów.
Rocznie opłacamy kilka tysięcy godzin rehabilitacji, dziesiątki sztuk sprzętu rehabilitacyjnego, kilkadziesiąt procedur medycznych oraz setki opakowań leków i materiałów opatrunkowych.
Stoi za nami siła mediów i z jej pomocą staramy się każdego dnia czynić dobro.