Tak było w 2016 roku: Koncert Serce dla Dzieci - przekroczyliśmy milion złotych!

Koncert Serce dla Dzieci osiągnął rekordową oglądalność – 1,8 miliona wzruszonych widzów. Dzięki Wam w 2017 roku zdołamy pomóc wielu dzieciom!

Czytelnicy Faktu i widzowie TVP1 zrobili najpiękniejszy prezent chorym dzieciom, które potrzebują naszej pomocy! Ustanowili rekord oglądalności – koncert „Serce dla Dzieci 2016” obejrzało 1,8 mln widzów! Na konto Fundacji Faktu wpłynęło ponad 1 mln złotych. Zbiórka trwała do końca roku.
To były niezapomniane chwile. W koncercie „Serce dla Dzieci" 5 grudnia 2016 roku zaśpiewali wspaniali artyści: Kasia Kowalska, Ania Rusowicz, Barbara Kurdej-Szatan z Rafałem Szatanem, Antek Smykiewicz, zespoły Feel, Enej, Kombii oraz Arka Noego. Ich wsytępy dedykowane były dziewiątce wspaniałych bohaterów – dzieci, które każdego dnia zmagają się z chorobami, ułomnościami lub następstwami nieszczęśliwych wypadków. To Maja i Zuzia z Gliwic, Basia z Gdańska, Tomek z Wiśliny, Kamilka z Mińska Mazowieckiego, Ola z Olsztyna, Wiktorek z Radomia, Zosia z Łodzi i Antek z Kluczewa. Zebrane pieniądze pomogą im w codziennym życiu, pokonywaniu barier, odkrywaniu świata.
– Pamiętajmy, że tacy ludzie jak oni są świętymi naszych czasów i przypominają o hierarchii wartości w naszym życiu – mówił Robert Friedrich, lider Arki Noego. – Walcząc z ich chorobami poświęcamy się dla nich. Musimy im pomóc!
Pamiętajcie, każdy wysłany przez Was SMS i przelew jest na wagę złota. Dzięki nim pomoc trafi do wszystkich bohaterów koncertu „Serce dla Dzieci” i innych chorych dzieci. Wciąż przybywa potrzebujących dzieci, które proszą o pomoc Fundację Faktu. Dzięki wszystkim Waszym wpłatom uda się pomóc wielu potrzebującym!

Przez cały rok można wpłacać pieniądze na konto zbiórki Serce dla Dzieci o numerze 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236. Każda wpłacona złotówka zostanie przeznaczona właśnie na ten cel.