Świąteczna akcja Fundacji Faktu. Pomagaj z nami!

Święta to dobry czas na pomaganie, ale Fundacja Faktu pomaga cały rok. Dokładnie przez 365 dni –właśnie tyle dzieci dostało od nas pomoc w 2018 roku. Każdego dnia jedno chore dziecko otrzymuje od nas coś, co zmienia jego życie. Co pomaga poczuć się sprawniejszym, bardziej samodzielnym, na moment oderwać się od choroby i zacząć cieszyć się dzieciństwem. Pomagamy w opłaceniu rehabilitacji, specjalnych terapii, badań, w zakupie sprzętu medycznego, leków, środków opatrunkowych.

Świąteczna akcja Fundacji Faktu to moment, kiedy prosimy – bądźcie z nami i pomóżcie zrealizować nasz cel. Na naszą pomoc w 2019 roku czeka przynajmniej 365 dzieci. Dziś zapraszamy do wspólnego pomagania!
Lenka, marzy o karierze modelki, ma już nawet kontrakt z agencją, a na co dzień z trudem uczy się mówić – ma z tym problem bo urodziła się  z zespołem Downa.
Nikodem chciałby być komentatorem piłkarskim, wierzy, że kiedyś pozna Lewandowskiego, tak jak spotkał się z Pazdanem. Sam nie gra, za to codziennie ćwiczy z rehabilitantem, żeby zrobić samodzielnie krok, chociaż o kulach.
Gabrysia nie chodzi, nie mówi, nie porusza żadną z części swojego ciała, sama nawet nie oddycha. Potrafi tylko ruszać gałkami ocznymi, i dzięki specjalnemu komputerowi, opowiedziała nam, że pasjonuje ją kosmos.
Hubert zbiera telefony, odkurzacze, wentylatory. Jego kolekcja jest idealnie skatalogowana, bo jego druga pasja to ład i porządek. Porządkuje swoje zbiory z takim samym zapałem, z jakim ćwiczy chodzenie. Wierzy, ze kiedyś sam pójdzie do szkoły.
Patrycja wygrała niejedne zawody w cross-fit. Na zajęcia chodzi co środę, a właściwie jeździ, na wózku.

Lenka, Nikodem, Gabrysia, Hubert i Patrycja to ambasadorzy tych 365 dzieci, którym chcemy pomóc w 2019 roku. Przez ostatnie 8 lat Fundacja Faktu wsparła 1600 dzieci. Spożytkowaliśmy na ten cel 5 milionów złotych przekazane przez naszych Darczyńców. Fundacja Faktu działa przy grupie RASP i jest w tej wyjątkowej sytuacji, że może przekazać na pomoc każdą zebraną złotówkę! Wsparcie Fundacji Faktu daje gwarancję, że każda wpłata trafi wyłącznie do potrzebujących. Nam naprawdę warto pomagać!

Świąteczna akcja Fundacji Faktu. Pomagaj z nami!
- zrób szybki przelew *kliknij w baner akcji na stronie głównej FundacjaFaktu.pl), lub przelew tradycyjny na rachunek nr 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236, tytuł przelewu: SERCE*

* Darowiznę dla Fundacji Faktu można odliczyć od podatku rozliczając PIT za 2018 rok.