Świąteczna akcja Fundacji Faktu. Pomagaj z nami!

Święta to dobry czas na pomaganie, ale Fundacja Faktu pomaga cały rok. Dokładnie przez 365 dni –właśnie tyle dzieci dostało od nas pomoc w 2018 roku. Każdego dnia jedno chore dziecko otrzymuje od nas coś, co zmienia jego życie. Co pomaga poczuć się sprawniejszym, bardziej samodzielnym, na moment oderwać się od choroby i zacząć cieszyć się dzieciństwem. Pomagamy w opłaceniu rehabilitacji, specjalnych terapii, badań, w zakupie sprzętu medycznego, leków, środków opatrunkowych.

Świąteczna akcja Fundacji Faktu to moment, kiedy prosimy – bądźcie z nami i pomóżcie zrealizować nasz cel. Na naszą pomoc w 2019 roku czeka przynajmniej 365 dzieci. Dziś zapraszamy do wspólnego pomagania!
Lenka, marzy o karierze modelki, ma już nawet kontrakt z agencją, a na co dzień z trudem uczy się mówić – ma z tym problem bo urodziła się  z zespołem Downa.
Nikodem chciałby być komentatorem piłkarskim, wierzy, że kiedyś pozna Lewandowskiego, tak jak spotkał się z Pazdanem. Sam nie gra, za to codziennie ćwiczy z rehabilitantem, żeby zrobić samodzielnie krok, chociaż o kulach.
Gabrysia nie chodzi, nie mówi, nie porusza żadną z części swojego ciała, sama nawet nie oddycha. Potrafi tylko ruszać gałkami ocznymi, i dzięki specjalnemu komputerowi, opowiedziała nam, że pasjonuje ją kosmos.
Hubert zbiera telefony, odkurzacze, wentylatory. Jego kolekcja jest idealnie skatalogowana, bo jego druga pasja to ład i porządek. Porządkuje swoje zbiory z takim samym zapałem, z jakim ćwiczy chodzenie. Wierzy, ze kiedyś sam pójdzie do szkoły.
Patrycja wygrała niejedne zawody w cross-fit. Na zajęcia chodzi co środę, a właściwie jeździ, na wózku.

Lenka, Nikodem, Gabrysia, Hubert i Patrycja to ambasadorzy tych 365 dzieci, którym chcemy pomóc w 2019 roku. Przez ostatnie 8 lat Fundacja Faktu wsparła 1600 dzieci. Spożytkowaliśmy na ten cel 5 milionów złotych przekazane przez naszych Darczyńców. Fundacja Faktu działa przy grupie RASP i jest w tej wyjątkowej sytuacji, że może przekazać na pomoc każdą zebraną złotówkę! Wsparcie Fundacji Faktu daje gwarancję, że każda wpłata trafi wyłącznie do potrzebujących. Nam naprawdę warto pomagać!

Świąteczna akcja Fundacji Faktu. Pomagaj z nami!
- zrób szybki przelew *kliknij w baner akcji na stronie głównej FundacjaFaktu.pl), lub przelew tradycyjny na rachunek nr 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236, tytuł przelewu: SERCE*

* Darowiznę dla Fundacji Faktu można odliczyć od podatku rozliczając PIT za 2018 rok.

Zbiórka Fundacji Faktu

Marzę, żeby dziewczynki zaczęły chodzić

Samotna mama 6-letnich bliźniaczek dotkniętych rzadką wadą genetyczną codziennie walczy o ich sprawność i lepsze jutro. Potrzebuje naszej pomocy.

Zbiórka Fundacji Faktu

Rodzina w trudnej sytuacji. Niezbędna rehabilitacja to dla nich marzenie.

Synowie i córki Joanny Sapety z Mazańcowić na Śląsku wymagają opieki neurologicznej, logopedycznej, rehabilitacyjnej i diabetologicznej. Jednak rodzina mierzy się z bardzo trudną sytuacją życiową. Pomóżmy im razem z Fundacją Faktu.

Zbiórka Fundacji Faktu

Na tę rodzinę spadła lawina nieszczęść

Każdy dzień jest wielkim zmaganiem dla Eweliny Gondko i jej rodziny. Aby mogła wyjechać na turnus rehabilitacyjny potrzeba 6 tys. zł. Dla niektórych to mało, ale dla tej rodziny to majątek.

1,5 proc.

1,5 proc. podatku dla Fundacji Faktu. Ratuj z nami chore dzieci. KRS 0000353781

Wpływy z 1,5 proc. dla Fundacji Faktu to konkretna pomoc dla wielu chorych dzieci i ich rodziców, którzy codziennie proszą nas o wsparcie. Nawet niewielkie wpłaty przekładają się na godziny zbawiennej rehabilitacji, sprzęt rehabilitacyjny czy terapię logopedyczną.

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Marlenka cierpi na nieznaną chorobę. Jej mama też toczy walkę o życie.

W życiu rodziny z Mokrej na Podkarpaciu każdy dzień to zmagania z chorobą małej Marlenki. Dziewczynka od urodzenia cierpi na poważną niepełnosprawność, a rodzice szukają desperacko odpowiedzi na pytanie — jaka choroba ją tak bardzo dotyka?

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Każdego dnia walczymy o Marikę

Ma 6 lat, a dopiero zaczyna stawiać pierwsze kroki i mówi zaledwie kilka słów. Marika jest bardzo chora, urodziła się z wieloma wadami, ale jej mama robi wszystko, by stała się jak najbardziej samodzielna. Pani Kamila samotnie wychowuje córkę. Każdy z nas może pomóc w tej walce o lepsze jutro Mariki. Cenna jest każda złotówka.