Spraw radość swojemu dziecku i zostań Dobroczyńcą

Weź ze sobą na wakacje „Kolorowanki radosnego przedszkolaka” od Fundacji Faktu. Dwie książeczki są już dostępne w kioskach i salonikach prasowych. Zysk przekażemy na opłacenie rehabilitacji chorych dzieci.

Fundacja Faktu przygotowała specjalną - wakacyjną i radosną - formę niesienia pomocy swoim podopiecznym. W kioskach i salonikach prasowych są już dostępne dwie części „Kolorowanek radosnego przedszkolaka". Te charytatywne książeczki będą doskonałą rozrywką dla najmłodszych w letnie dni - w domu lub na wyjeździe. Każda z nich zawiera ponad 120 ilustracji do kolorowania i zajmujących łamigłówek. Książeczka została zaprojektowana zgodnie z zasadą „Weź mnie ze sobą" – dzięki poręcznemu formatowi łatwo zmieści się w torbie, kieszeni lub dziecięcym plecaczku. „Kolorowanki radosnego przedszkolaka" mają jeszcze jedną wielką zaletę. Kupując je pomagasz Fundacji Faktu opłacić rehabilitację poważnie chorych maluchów, które bardzo jej potrzebują. Cena jednej książeczki to 8,99 zł.  Znajdziesz je w kioskach i salonikach prasowych.

Każdy krok Wiktorii kosztuje. Pomóż jej chodzić

Dla zdrowej osoby chodzenie jest jak oddychanie. O tym ile wysiłku w naukę chodzenia wkłada Wiktoria wiedzą tylko jej rehabilitanci i rodzice. Czy kiedyś sama stanie na nogi?

zbiórka

Michałek musi ćwiczyć, inaczej umrze w cierpieniach

Pani Albina Baziak z Witkowa na Dolnym Śląsku od 13 lat wychowuje prawnuczka cierpiącego na ciężką postać porażenia mózgowego. Michaś nie mówi, ledwo widzi, jest dzieckiem leżącym, nie utrzyma nawet głowy. Jedynym ratunkiem przed bólem jest dla niego rehabilitacja.

zbiórka

Aby mózg Igorka zaczął się rozwijać potrzeba codziennych ćwiczeń

- Nie mam znikąd pomocy, a tak bardzo chciałabym dać synkowi szansę na lepsze życie – mówi samotna mama 9-letniego Igora, która 25 lat temu przyjechała z Kazachstanu.

zbiórka

Nie pozwólmy aby Monisia na zawsze usiadła na wózek

Przez lata była wzorem skutecznej rehabilitacji, ale dziś może przegrać walkę z postępującymi przykurczami. Nie uda się bez intensywnej rehabilitacji. Pomóżmy!

zbiórka

On zrobi wszystko, by znów chodzić. Pomóżmy!

Nikt w rodzinie nie był przygotowany na ciężką chorobę Miłoszka. Podstępny wirus zaatakował nagle i w sekundę zmienił radosnego malucha w ciężko chore dziecko o niepewnej przyszłości.

akcja społeczna

Na wakacjach zużywamy kilka razy więcej wody niż zwykle

Wakacje to czas, w którym chcemy odpocząć od codzienności. Ale czy wolno nam wtedy zapomnieć o planecie i grożącej nam suszy? Kluczowe są nawyki. Oto, co robić aby nie zużywać niepotrzebnie wody.