„Serce dla Dzieci” już pomaga bohaterom koncertu! Zebraliśmy ponad 1,5 mln złotych!

Już wiemy, bo mamy pierwsze wyliczenia, a Wasze wpłaty nadal do nas spływają! Zebraliśmy do tej pory ponad 1,5 miliona złotych, dzięki którym możemy walczyć o zdrowie ósemki małych bohaterów naszego grudniowego koncertu „Serce dla Dzieci” w TVP1, ale też wielu, wielu innych dzieci. Bardzo ciężko chorych! Świadomość, że pieniądze są, można uruchomić pomoc, a niektóre dzieci na dniach otrzymały niezbędny sprzęt, to najpiękniejszy prezent na święta!

To była druga edycja koncertu „Serce dla Dzieci”. Wspólnie organizowały go TVP1 i wydawnictwo Ringier Axel Springer Polska, które poprzez Fundację Faktu pomaga chorym dzieciom. Wielkie gwiazdy wystąpiły jako ambasadorzy małych bohaterów tego wydarzenia. No a teraz mamy wspaniałe wieści! Weronika Ciepieniak już ma komputer dla osób niewidomych. Tosia Kochańska ćwiczy chodzenie na lokomacie. Miłosz Cieślukowski korzysta z rehabilitacji domowej. Do Sebastiana Górniaka dopłnął już zamówiony w USA kaflator, czyli asystor kaszlu. Oliwier Bajur wyjeżdża na turnus rehabilitacyjny 18 stycznia. Dla Kamila Turka wózek spersonalizowany będzie gotowy w styczniu. Dla Julki Lach ortezy będą zamówione w styczniu. Ola Gadajska wraciła z zagranicy i w styczniu rozpoczyna rehabilitację!

Prosimy: nadal możesz pomagać dzieciom!

• Wyślij SMS o treści SERCE pod numer 73643 (koszt to 3 zł netto, 3,69 zł brutto)
  • Zrób szybki przelew pod adresem www.fundacjafaktu.pl/zrob-szybki-przelew
  • Zrób przelew tradycyjny z dopiskiem SERCE na konto Fundacji Faktu 07 1240 6292 1111 0010 6255 7194

To wielka radość! Cieszymy się wraz z naszymi podopiecznymi. – Odkąd dostaliśmy pieniądze na rehabilitację, odetchnęliśmy z ulgą. Uśmiech nie schodzi nam z twarzy – mówi Magdalena Kochańska, samotna mama bliźniaczek Tosi i Matyldy oraz 14-letniego Szymona. – Święta będą dla nas wyjątkowo radosne – podkreśla Małgorzata Bajur, mama Oliwiera. – Jesteśmy bardzo wdzięczni za pomoc – mówi z kolei Kamila Górniak, mama Sebastiana. W każdej z tych rodzin na święta zagościła nadzieja. I to jest największe zwycięstwo, które zawdzięczamy Wam – Wspaniałym Darczyńcom. „Serce dla Dzieci” to akcja, która będzie trwać przez cały rok, bo każda wpłata to szansa do kolejnego podopiecznego Fundacji Faktu. Jeśli chcecie więc pomóc, to gorąco zapraszamy.