Niesiemy pomoc od 9 lat!

Fundacja Faktu "Serce dla Dzieci" świętuje urodziny – pomogliśmy już 1700 dzieciom!

Gdy na horyzoncie pojawia się potrzebujące dziecko, Fakt bez wahania rusza z pomocą. Dlatego w 2010 roku powstała Fundacja Faktu „Serce dla Dzieci”, powołana, aby pomagać jeszcze skuteczniej. Od tego czasu wsparliśmy 1700 dzieci dotkniętych chorobami i niepełnosprawnością. Ich walka o zdrowie, sprawność i samodzielność choć przez chwile stała się lżejsza.
Dwa lata temu wsparcie otrzymały ofiary nawałnicy w Rytlu, a także 46 jednostek Ochotniczej Straży Pożarnej, do których trafił bezcenny sprzęt ratujący życie. Możemy działać dzięki hojności naszych Darczyńców, głównie Czytelników Fakty – Waszym wpłatom na rachunek zbiórki: 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236. Formularz do szybkiego przelewu internetowego można znaleźć TU.
Dziękujemy!