Niesiemy pomoc od 9 lat!

Fundacja Faktu "Serce dla Dzieci" świętuje urodziny – pomogliśmy już 1700 dzieciom!

Gdy na horyzoncie pojawia się potrzebujące dziecko, Fakt bez wahania rusza z pomocą. Dlatego w 2010 roku powstała Fundacja Faktu „Serce dla Dzieci”, powołana, aby pomagać jeszcze skuteczniej. Od tego czasu wsparliśmy 1700 dzieci dotkniętych chorobami i niepełnosprawnością. Ich walka o zdrowie, sprawność i samodzielność choć przez chwile stała się lżejsza.
Dwa lata temu wsparcie otrzymały ofiary nawałnicy w Rytlu, a także 46 jednostek Ochotniczej Straży Pożarnej, do których trafił bezcenny sprzęt ratujący życie. Możemy działać dzięki hojności naszych Darczyńców, głównie Czytelników Fakty – Waszym wpłatom na rachunek zbiórki: 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236. Formularz do szybkiego przelewu internetowego można znaleźć TU.
Dziękujemy!

1% podatku dla Fundacji Faktu - nam warto pomagać!

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Wojtek i Emilka czekają na Świętego Mikołaja

Fundacji Faktu pragnie zapewnić Wojtkowi i Ewelince środki na rehabilitację. Prosimy o Waszą pomoc, bo wiemy, że na Darczyńców Fundacji Faktu zawsze możemy liczyć.

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Nigdy nie zostawiłabym Wojtusia

Historia Wojtka i jego siostry Aleksandry wzruszyłaby kamień.  - Pierwsza odeszła mama, po ciężkiej chorobie. Po jej śmierci tata zupełnie się rozsypał. Przestał się leczyć, mówił tylko o tym, że pragnie być pochowany obok mamy. I po kilkunastu miesiącach do niej dołączył. Zostałam z Wojtkiem sama – mówi pani Aleksandra Baszura (31 l.) z Nowej Wioski obok Gubina.

Świąteczna akcja Fundacja Faktu

Tylko rehabilitacja pomoże Ewelince

Urodzenie niepełnosprawnego dziecka oznaczało dla mnie i męża pożegnanie z dotychczasowym beztroskim życiem. Nasze poświęcenie nie wystarczy jednak, aby zapewnić córce godne życie. Dlatego prosimy Państwa o pomoc - mówi mama niepełnosprawnej Ewelinki.

Babcia prosi: pomóżcie leczyć moją Wiktorię

Mama Wiktorii nie poradziła sobie z trudami macierzyństwa i opieki nad chorym maleństwem. Wybrała inne życie. – Z pomocą opiekunek z gminy i kuratora sądowego stałam się dla wnuczki rodziną zastępczą. Mamy tylko siebie – mówi Faktowi babcia Wiktorii, Barbara Sambor (66 l.).