Kolędy Fundacji Faktu
czynią cuda!

Kup płytę, ciesz się kolędmi w wykonaniu Golec uOrkiestry, Krzysztofa Krawczyka oraz innych wspaniałych artystów i nieś pomoc podopiecznym Fundacji Faktu.

Z okazji 10-lecia Fundacji Faktu zaprzyjaźnieni z Fundacją  polscy artyści nieodpłatnie przekazali nagrane przez siebie kolędy na jubileuszowy album. Płyta już wkrótce trafi do sprzedaży. Przy wigilijnym stole będzie można posłuchać kolęd w wykonaniu Magdy Steczkowskiej, Krzysztofa Krawczyka, Piotra Kupichy oraz zespołów Enej, Golec uOrkiestra,  Perfect oraz Zespołu Pieśni i Tańca im. St. Hadyny "Śląsk". To płyta, która może czynić cuda, ponieważ dochód z jej sprzedaży zostanie przeznaczony na opłacenie rehabilitacji chorych dzieci, podopiecznych Fundacji Faktu. Pytę będzie można kupić tylko z Faktem 21 grudnia w kioskach i salonikach prasowych. Cena gazety z książką z CD "Najpiękniejsze polskie kolędy" to 9,99 zł w tym 8% VAT.

Nikt nie chciał Piotrusia

Dla nas ten maluch jest całym światem – przyznają adopcyjni rodzice Piotrusia z zespołem Downa. W pandemii nie wszystko mogą mu zapewnić sami, dlatego zdecydowali się prosić o pomoc.

zbiórka

1% podatku dla Fundacji Faktu - nam warto pomagać!

akcja społeczna

Wyrusz razem z Kulczyk Foundation na #MisjaFerie

Akcja, która pomoże dzieciom i rodzicom kreatywnie spędzić te najdłuższe i najtrudniejsze ferie zimowe.

zbiórka

Szczęście Maksia to rodzina i rehabilitacja

Kochamy go nad życie, ale nawet największa miłość nie zastąpi mu profesjonalnej pomocy rehabilitanta. Bez niej będzie cierpiał i przestanie się rozwijać - mówią państwo Witos z Milówki, rodzice 6-letniego Maksa.

Podarujmy Karolince szansę na sprawność

- Serce mi się ściska, bo chciałabym dać mojej córeczce zabawkę na Gwiazdkę, ale ona jej nawet nie utrzyma w rączce. Dlatego prosimy Mikołaja o rehabilitację, leki lub niezbędny sprzęt - mówi pani Ewa Gotowicka (45 l.), mama 5-letniej Karolinki Krawczyk. Świąteczna akcja Fundacji Faktu.

Każdy krok Wiktorii kosztuje. Pomóż jej chodzić

Dla zdrowej osoby chodzenie jest jak oddychanie. O tym ile wysiłku w naukę chodzenia wkłada Wiktoria wiedzą tylko jej rehabilitanci i rodzice. Czy kiedyś sama stanie na nogi?