Kolędy Fundacji Faktu
czynią cuda!

Kup płytę, ciesz się kolędmi w wykonaniu Golec uOrkiestry, Krzysztofa Krawczyka oraz innych wspaniałych artystów i nieś pomoc podopiecznym Fundacji Faktu.

Z okazji 10-lecia Fundacji Faktu zaprzyjaźnieni z Fundacją  polscy artyści nieodpłatnie przekazali nagrane przez siebie kolędy na jubileuszowy album. Płyta już wkrótce trafi do sprzedaży. Przy wigilijnym stole będzie można posłuchać kolęd w wykonaniu Magdy Steczkowskiej, Krzysztofa Krawczyka, Piotra Kupichy oraz zespołów Enej, Golec uOrkiestra,  Perfect oraz Zespołu Pieśni i Tańca im. St. Hadyny "Śląsk". To płyta, która może czynić cuda, ponieważ dochód z jej sprzedaży zostanie przeznaczony na opłacenie rehabilitacji chorych dzieci, podopiecznych Fundacji Faktu. Pytę będzie można kupić tylko z Faktem 21 grudnia w kioskach i salonikach prasowych. Cena gazety z książką z CD "Najpiękniejsze polskie kolędy" to 9,99 zł w tym 8% VAT.

akcja społeczna

Wyrusz razem z Kulczyk Foundation na #MisjaFerie

Akcja, która pomoże dzieciom i rodzicom kreatywnie spędzić te najdłuższe i najtrudniejsze ferie zimowe.

zbiórka

Szczęście Maksia to rodzina i rehabilitacja

Kochamy go nad życie, ale nawet największa miłość nie zastąpi mu profesjonalnej pomocy rehabilitanta. Bez niej będzie cierpiał i przestanie się rozwijać - mówią państwo Witos z Milówki, rodzice 6-letniego Maksa.

Podarujmy Karolince szansę na sprawność

- Serce mi się ściska, bo chciałabym dać mojej córeczce zabawkę na Gwiazdkę, ale ona jej nawet nie utrzyma w rączce. Dlatego prosimy Mikołaja o rehabilitację, leki lub niezbędny sprzęt - mówi pani Ewa Gotowicka (45 l.), mama 5-letniej Karolinki Krawczyk. Świąteczna akcja Fundacji Faktu.

Każdy krok Wiktorii kosztuje. Pomóż jej chodzić

Dla zdrowej osoby chodzenie jest jak oddychanie. O tym ile wysiłku w naukę chodzenia wkłada Wiktoria wiedzą tylko jej rehabilitanci i rodzice. Czy kiedyś sama stanie na nogi?

zbiórka

Michałek musi ćwiczyć, inaczej umrze w cierpieniach

Pani Albina Baziak z Witkowa na Dolnym Śląsku od 13 lat wychowuje prawnuczka cierpiącego na ciężką postać porażenia mózgowego. Michaś nie mówi, ledwo widzi, jest dzieckiem leżącym, nie utrzyma nawet głowy. Jedynym ratunkiem przed bólem jest dla niego rehabilitacja.

zbiórka

Aby mózg Igorka zaczął się rozwijać potrzeba codziennych ćwiczeń

- Nie mam znikąd pomocy, a tak bardzo chciałabym dać synkowi szansę na lepsze życie – mówi samotna mama 9-letniego Igora, która 25 lat temu przyjechała z Kazachstanu.