Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” od 11 lat pomaga finansowo w leczeniu i rehabilitacji chorych i niepełnosprawnych dzieci z całej Polski. Od początku istnienia fundacji pod naszą opieką znalazło się już 2130 takich dzieciaków. Możemy zrobić dla nich coś bardzo ważnego, na co ich rodzicom nie starcza pieniędzy, także dzięki funduszom z 1% podatku przekazanym przez naszych Darczyńców.

Dzięki przynależności do Ringier Axel Springer Polska możemy każdą zebraną złotówkę przekazać na pomoc, bez odliczania kwot na bieżącą działalność i utrzymanie fundacji. Właśnie dlatego nam  naprawdę warto pomagać!

Wszystkich z Państwa prosimy: pamiętajcie o nas  rozliczając PIT za 2021 rok. Jest to bardzo proste i można to zrobić na dwa sposoby:

- osoby rozliczające się poprzez urząd skarbowy: przed zaakceptowaniem swojego zeznania w rubryce dotyczącej OPP należy wpisać numer KRS Fundacji Faktu ”Serce dla Dzieci”– 0000353781.

- osoby wypełniające PIT samodzielnie mogą skorzystać z programu na stronie Fundacji Faktu.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” co roku opłaca kilka tysięcy godzin rehabilitacji ratującej zdrowie i życie, dofinansowujemy dziesiątki sztuk niezbędnego do funkcjonowania sprzętu rehabilitacyjnego, wspieramy kilkadziesiąt procedur medycznych oraz zakupujemy setki opakowań leków i materiałów opatrunkowych. Do dziś pomogliśmy prawie 2000 chorym maluchom i ich rodzinom.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” ma status Organizacji Pożytku Publicznego (OPP).

Zbiórka Fundacji Faktu

Nadia chce wypowiedzieć pierwsze słowo

Kiedy Nadia (10 l.) z Polkowic na Dolnym Śląsku byłą maleńkim dzieckiem, nie otrzymała odpowiedniej opieki. I mimo że cierpi na dziecięce porażenie mózgowe, nie chodziła nawet do lekarza. Dopiero teraz ona i jej bliscy wykonują olbrzymią pracę, aby naprawić to, co kiedyś zepsuli dorośli. Można im pomóc.

W Chersoniu Władik przeżył piekło. Teraz dostanie pomoc

Dwadzieścia dwa dni niepełnosprawny Władik (8 l.) spędził, ukrywając się w piwnicy. Na szczęście udało mu się wspólnie z mamą i braciszkiem uciec z oblężonego Chersonia. Jest już bezpieczny i dzięki Fundacji Faktu niedługo rozpocznie leczenie.

Wiktoria z Kijowa wreszcie ma świetną opiekę

Wiktoria Triapkina (11 l.) przyszła na świat w Kijowie. Nie porusza się samodzielnie i potrzebuje ciągłej opieki. Po wybuchu wojny jej mama natychmiast zorganizowała ucieczkę do Polski. Zamieszkały w bursie w Grudziądzu. Teraz dzięki pomocy Fundacji Faktu dziewczynka trafiła do ośrodka, w którym zajęli się nią wybitni specjaliści od rehabilitacji.