Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” od 11 lat pomaga finansowo w leczeniu i rehabilitacji chorych i niepełnosprawnych dzieci z całej Polski. Od początku istnienia fundacji pod naszą opieką znalazło się już 2130 takich dzieciaków. Możemy zrobić dla nich coś bardzo ważnego, na co ich rodzicom nie starcza pieniędzy, także dzięki funduszom z 1% podatku przekazanym przez naszych Darczyńców.

Dzięki przynależności do Ringier Axel Springer Polska możemy każdą zebraną złotówkę przekazać na pomoc, bez odliczania kwot na bieżącą działalność i utrzymanie fundacji. Właśnie dlatego nam  naprawdę warto pomagać!

Wszystkich z Państwa prosimy: pamiętajcie o nas  rozliczając PIT za 2021 rok. Jest to bardzo proste i można to zrobić na dwa sposoby:

- osoby rozliczające się poprzez urząd skarbowy: przed zaakceptowaniem swojego zeznania w rubryce dotyczącej OPP należy wpisać numer KRS Fundacji Faktu ”Serce dla Dzieci”– 0000353781.

- osoby wypełniające PIT samodzielnie mogą skorzystać z programu na stronie Fundacji Faktu.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” co roku opłaca kilka tysięcy godzin rehabilitacji ratującej zdrowie i życie, dofinansowujemy dziesiątki sztuk niezbędnego do funkcjonowania sprzętu rehabilitacyjnego, wspieramy kilkadziesiąt procedur medycznych oraz zakupujemy setki opakowań leków i materiałów opatrunkowych. Do dziś pomogliśmy prawie 2000 chorym maluchom i ich rodzinom.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” ma status Organizacji Pożytku Publicznego (OPP).

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Wojtek i Emilka czekają na Świętego Mikołaja

Fundacji Faktu pragnie zapewnić Wojtkowi i Ewelince środki na rehabilitację. Prosimy o Waszą pomoc, bo wiemy, że na Darczyńców Fundacji Faktu zawsze możemy liczyć.

Świąteczna akcja Fundacji Faktu

Nigdy nie zostawiłabym Wojtusia

Historia Wojtka i jego siostry Aleksandry wzruszyłaby kamień.  - Pierwsza odeszła mama, po ciężkiej chorobie. Po jej śmierci tata zupełnie się rozsypał. Przestał się leczyć, mówił tylko o tym, że pragnie być pochowany obok mamy. I po kilkunastu miesiącach do niej dołączył. Zostałam z Wojtkiem sama – mówi pani Aleksandra Baszura (31 l.) z Nowej Wioski obok Gubina.