1% podatku dla Fundacji Faktu - nam warto pomagać!

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” od 10 lat pomaga finansowo w leczeniu i rehabilitacji chorych i niepełnosprawnych dzieci z całej Polski. Od początku istnienia fundacji pod naszą opieką znalazło się już 2000 takich dzieciaków. Możemy zrobić dla nich coś bardzo ważnego, na co ich rodzicom nie starcza pieniędzy, także dzięki funduszom z 1% podatku przekazanym przez naszych Darczyńców.

Dzięki przynależności do Ringier Axel Springer Polska możemy każdą zebraną złotówkę przekazać na pomoc, bez odliczania kwot na bieżącą działalność i utrzymanie fundacji. Właśnie dlatego nam  naprawdę warto pomagać!

Wszystkich z Państwa prosimy: pamiętajcie o nas  rozliczając PIT za 2020 rok. Jest to bardzo proste i można to zrobić na dwa sposoby:

- osoby rozliczające się poprzez urząd skarbowy: przed zaakceptowaniem swojego zeznania w rubryce dotyczącej OPP należy wpisać numer KRS Fundacji Faktu ”Serce dla Dzieci”– 000353781.

- osoby wypełniające PIT samodzielnie mogą skorzystać z programu na stronie Fundacji Faktu.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” co roku opłaca kilka tysięcy godzin rehabilitacji ratującej zdrowie i życie, dofinansowujemy dziesiątki sztuk niezbędnego do funkcjonowania sprzętu rehabilitacyjnego, wspieramy kilkadziesiąt procedur medycznych oraz zakupujemy setki opakowań leków i materiałów opatrunkowych. Do dziś pomogliśmy prawie 2000 chorym maluchom i ich rodzinom.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” ma status Organizacji Pożytku Publicznego (OPP).

Efekt Domina

Handlują kobietami i skazują je na okrutny los na włoskich ulicach

Dominika Kulczyk jest przerażona losem, jakie spotyka wiele Nigeryjek we Włoszech. Wraz ze swoją fundacją wspiera organizacje, które niosą pomoc tym kobietom.

Efekt Domina

Niepełnosprawne kobiety mają prawo do osobistego szczęścia

Dominika Kulczyk obala tabu i mity związane z rodzicielstwem, seksualnością i aktywnością osób z niepełnosprawnościami.

Efekt Domina

Ratunek dla mam i nowonarodzonych dzieci

Walka ze śmiertelnością noworodków to miara, jaką mierzy się postęp cywilizacji. Dominika Kulczyk jest przerażona sytuacją w Tanzanii i postanawia pomóc.

zbiórka

Samotna mama walczy o Wiktorka każdego dnia

Dzieci mają wiele marzeń. Wiktor Andalukiewicz (11 l.) ma tylko jedno: chce chodzić. Chłopiec i jego dzielna mama wierzą, że znajdą się dobrzy ludzie, którzy im w tym pomogą.

„Efekt Domina”: Wojna odeszła, została rozpacz kobiet

Kulczyk Foundation niesie pomoc rodzinom ofiar masakry w Srebrenicy. W 1995 roku bośniaccy Serbowie wymordowali tam 8 tysięcy muzułmańskich mężczyzn i chłopców.

„Efekt Domina”: Okrutnie krzywdzą dziewczynki w imię tradycji

Dominika Kulczyk w programie „Efekt Domina” pokazuje piekło kobiet w Afryce, gdzie wciąż kultywuje się krwawy zwyczaj obrzezania.