1% podatku dla Fundacji Faktu - nam warto pomagać!

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” od 10 lat pomaga finansowo w leczeniu i rehabilitacji chorych i niepełnosprawnych dzieci z całej Polski. Od początku istnienia fundacji pod naszą opieką znalazło się już 2000 takich dzieciaków. Możemy zrobić dla nich coś bardzo ważnego, na co ich rodzicom nie starcza pieniędzy, także dzięki funduszom z 1% podatku przekazanym przez naszych Darczyńców.

Dzięki przynależności do Ringier Axel Springer Polska możemy każdą zebraną złotówkę przekazać na pomoc, bez odliczania kwot na bieżącą działalność i utrzymanie fundacji. Właśnie dlatego nam  naprawdę warto pomagać!

Wszystkich z Państwa prosimy: pamiętajcie o nas  rozliczając PIT za 2020 rok. Jest to bardzo proste i można to zrobić na dwa sposoby:

- osoby rozliczające się poprzez urząd skarbowy: przed zaakceptowaniem swojego zeznania w rubryce dotyczącej OPP należy wpisać numer KRS Fundacji Faktu ”Serce dla Dzieci”– 000353781.

- osoby wypełniające PIT samodzielnie mogą skorzystać z programu na stronie Fundacji Faktu.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” co roku opłaca kilka tysięcy godzin rehabilitacji ratującej zdrowie i życie, dofinansowujemy dziesiątki sztuk niezbędnego do funkcjonowania sprzętu rehabilitacyjnego, wspieramy kilkadziesiąt procedur medycznych oraz zakupujemy setki opakowań leków i materiałów opatrunkowych. Do dziś pomogliśmy prawie 2000 chorym maluchom i ich rodzinom.

Fundacja Faktu “Serce dla Dzieci” ma status Organizacji Pożytku Publicznego (OPP).

Efekt Domina

Wyrwać dzieci z imigranckiego getta

Przenosiny do Kostaryki miały być szansą na wyrwanie z ubóstwa dla imigrantów z Nikaragui. Trafili do dzielnicy nędzy. Dominika Kulczyk daje nadzieję dzieciom i kobietom z imigranckiego getta.

Nasz sukces

Spełniliśmy marzenie: Arturek biega i skacze!

Dzięki regularnej rehabilitacji, którą pomogła sfinansować Fundacja Faktu chłopiec pewniej stanął na nóżki.

Nasz sukces

To nasz wspólny sukces: Weronika odzyskuje kontrolę na ciałem

W czerwcu zeszłego roku dzięki środkom zebranym przez Czytelników Faktu Weronika dostała szansę na intensywną rehabilitację. Zrobiła ogromne postępy.

Efekt Domina

Mówią nam, że jesteśmy brudne

Dominika Kulczyk poznała dramat dojrzewających dziewcząt w Ugandzie. Brak im dostępu do podstawowych środków higienicznych. Wiele z nich nigdy nie widziało podpaski.

Nasz sukces

Julka wreszcie powiedziała do mnie mamo

W ubiegłym roku pomogliśmy zebrać środki na intensywną rehabilitację dziewczynki chorej na ciężką postać mózgowego porażenia dziecięcego. Jej postępy to nasz wspólny sukces!

Efekt Domina

Jak wyrwać dziewczynki z mroku ulicy

Los młodych kobiet w Gwatemali może być wyjątkowo okrutny. Ale Dominika Kulczyk pokazuje, że można dać im szansę i zerwać z kulturą macho.